3 اندیکاتور برتر برای معامله گران جریان سفارشات فارکس
هدف تریدر جریان سفارشات این است که آینده قیمت را با توجه به این که چگونه و چه زمانی قرار است اردر های زیادی توسط تصمیم گیرندگان بازار وارد بازار شوند پیش بینی کند. مرحله اول حدس و گمان و آشنایی به رفتار تریدر هاست اما چند اندیکاتور هست که میتواند شما را یاری کند تا تصمیمات بهتری بگیرید اما شبیه به اندیکاتورهای نصب شده روی پلتفرم نیست. هدف آن ها نشان دادن محاسباتی بر اساس گذشته قیمت نیست بلکه نمایش اطلاعات زنده از رفتار تریدرهاست. اطلاعاتی مبنی بر اینکه چه مقدار از تریدرها پوزیشن های خرید/فروش دارند و در سود هستند یا زیان.
دسترسی به این اطلاعات میتواند تحلیل بهتری نسبت به حدس زدن این که کجا ممکن است اردرها وارد بازار شوند به ما بدهد. این اندیکاتورها میتوانند آن محل ها را برای شما پیدا کنند. این اندیکاتورها نه تنها تشخیص مناطق محتمل بازگشت را تسهیل می کنند بلکه اطلاعاتی در مورد محل قرارگیری اردرها به شما می دهند که می توانید پیش بینی کنید کجا قرار است استاپ هانتر صورت گیرد.
1. Oanda’s Order Book
این اندیکاتور اطلاعات مفیدی قبیل اینکه چند درصد از تریدرهای کارگزاری اواِندا در حال حاضر وارد بازار شده اند و در چه قیمتی تراکنش آن ها صورت گرفته، پوزیشن های باز نشان میدهد که چه مقدار از تریدرها وارد بازار شده اند و تراکنش در چه قیمتی صورت گرفته و حتی آیا در سود هستند یا زیان، اردرهای باز نشان میدهد که چه مقدار از تریدرها در چه قیمتی اردر ست کرده اند، که این اردرها میتوانند خرید/فروش و حد سود/حد ضرر باشند.
اواندا مشخص نمیکند که این اردرها از چه نوعی هستند اما با آشنایی به رفتار تریدرهای خرد میتوان پی برد که میله های آبی نشانگر حد ضرر تریدرهاست. این اندیکاتور ارزش صرف زمان برای یادگیری را دارد زیرا نه تنها باعث می شود درک بهتری از اتفاقات بازار داشته باشیم بلکه تغییر کلی رفتار تریدرها را در گذر زمان نشان میدهد؛
2. Oanda’s Historical Positions Ratio
نشان می دهد که چه درصدی از تریدرها در گذشته و در چه نقاطی خرید/فروش انجام داده اند . این اطلاعات به خودی خود مفید نیستند اما با توجه به درصد پوزیشن ها بهتر میتوان تشخیص داد که چه زمانی یک بازگشت رخ خواهد داد.
خط مشکی نشانگر تغییرات قیمت در طول زمان است که در این تصویر یک ساله هست، رنگ آبی نشانگر پوزیشن های خرید و نارنجی نشانگر پوزیشن های فروش است که توسط تریدرها باز شده اند. همچنان این دو قسمت مشاهده ی اینکه چه درصد چه پوزیشنی را گرفته اند را ساده می کند اما برای دیدن نحوه تغییر پوزیشن های باز در گذر زمان مناسب نیست ، که ما به اون اطلاعات برای پیش بینی بازگشت ها نیاز داریم.
هترین راه برای دیدن اینکه چه درصدی از پوزیشن ها گرفته شده اند این است که نشانگر را روی خط مشکی نگه میداریم. با این کار جعبه ای نمایش داده می شود که نشان دهنده درصد خرید/فروش در آن زمان است، در تصویر میبینید که در 8 جولای 2016 نزدیک به 71 % خرید گرفتند درحالی که تنها 28 % فروش گرفته اند. این ها اطلاعات مفیدی از بازار نمی دهد په عقب بر میگردیم تا ببینیم نمودار چه تغییری در گذشته ی نزدیک 8 جولای کرده است تا بفهمیم قرار است خرید های بیشتری وارد شوند یا فروش های بیشتری.
قیمت هرچه پایین بیاید اطمینان تریدرها از اینکه قرار است بازگردد بیشتر می شود که چند روز بعد در 11 جولای اتفاق افتاد. وقتی بازگشت شروع می شود تریدرهایی که در طهی نزول خرید کرده بودند سریع وارد سود نمی شوند، اکثریت با ضرر خارج می شوند چون بعد از اینکه خرید آن ها وارد بازار شد بازار مدت زیادی در خلاف پوزیشن آن ها حرکت کرد و آن تریدر هایی که خرید کرده بودند مدت زیادی را صرف نگه داشتن معاملات در ضرر کرده اند. نگه داشتن معامله در ضرر از لحاظ روانی تجربه ی زیادی می طلبد چرا که تریدر ها نمی توانند ضرر را قبول کنند و به امید اینکه قیمت برگردد و آن ها سر به سر و حتی با سود کمی خارج شوند معامله در ضرر خود را نگه میدارند.
در مثال ما وقتی تریدر هایی که خرید کرده بودند در ضرر گیر می افتند بازار بر می گردد و آن ها احساس راحتی میکنند و انتظار دارند با ضرر کم و سر به سر خارج شوند ، اما آن ها با دیدن کوچکترین نشانه ای دال بر ریزش دوباره قیمت معامله خود را می بندند زیرا برای آن ها تحمل فشار ضرر دیگر سخت است بخصوص اگر سرمایه زیادی ریسک کرده باشند.
اگر نشانگر را روی 11 جولای که صعود شروع شده ببرید می بینید که با بالا رفتن قیمت پوزیشن های خرید کاهش می یابند زیرا ترید های گیر افتاده معاملات در ضرر خود را می بندند. در کل این اندیکاتور به اندازه کتاب سفارشات مفید نیست اما باز هم بینش خوبی از بازار به ما می دهد. توصیه من این است که به دنبال بازگشت ها باشیم، زمانی که تعداد بیشتری از تریدر ها پوزیشن خرید/فروش باز کرده باشند، تعداد زیاد به معنی بیش از 70 % است که اون موقع باید به دنبال نواحی مهمی نظیر عرضه/تقاضا یا اعداد رند باشیم.
3. Oanda’s Historical Open Orders Graph
کاربرد مشابهی با هیستوریکال اوپن اردرز دارد با این تفاوت که به جای نشان دادن درصد خرید/فروش باز شده، قیمت هایی رانشان می دهد که در آن ها بیشترین خرید/فروش انجام گرفته است.
همانطور که مشاهده می کنید چهار نمودار وجود دارد که ما بر روی سل اردرز و بای اردرز تمرکز می کنیم. این دو نمودار نشان می دهند که ادرهای خرید/فروش در حال حاضر کجا قرار دارند. هر چه رنگ سبز پررنگ تر باشد یعنی سفارشات خرید بیشتری در آن جا قرار دارد و هر چه نارنجی به قرمز تغییر کند یعنی سفارشات فروش بیشتری در آن جا قرار دارد. همچنین می توان مشاهده کرد که کدام اعداد رند پتانسیل بیشتری دارند.