شاخص دلار و اجزای تشکیل دهنده USDX و نحوه خواندن شاخص دلار
اگر سهام را داد و ستد کرده اید احتمالا با تمام شاخص های موجود آشنایید مثل میانگین صنعتی داجونز (DJIA) ، شاخص نزدک ، Russell2000 ، s&P و… خوب اگر سهام آمریکا دارای شاخص باشد چرا دلار آمریکا نداشته باشد؟ برای معامله گران ارز ، شاخص دلار آمریکا (USDX) را داریم. شاخص دلار آمریکا متشکل از متوسط وزنی هندسی سبدی از ارزهای خارجی در برابر دلار است. این بسیار شبیه به طرز کار شاخص های سهام است از این جهت که نشانه کلی از ارزش سبد اوراق بهادار فراهم می کند ، اوراق بهاداری که در اینجا در مورد آن صحبت می کنیم سایر ارزهای اصلی هستند.
سبد
شاخص دلار آمریکا متشکل از شش ارز خارجی است که عبارت اند از:
- یورو (EUR)
- ین (JPY)
- پوند (GBP)
- دلار کانادا (CAD)
- کرون (SEK)
- فرانک (CHF)
در اینجا سوالی جالب وجود دارد ، اگر شاخص از 6 ارز ایجاد شده باشد ، شامل چند کشور است؟
اگر پاسخ شما 6 است در اشتباهید.
اگر پاسخ شما 22 است نابغه اید.
22 کشور وجود دارد ، چرا که 17 عضو اتحادیه اروپا وجود دارد که یورو را به عنوان پول خود اتخاذ کرده اند به علاوه پنج کشور دیگر ( ژاپن ، بریتانیا ، کانادا ، سوئد ، سوئیس) و ارزهای همراهشان.
واضح است که 22 کشور بخش کوچکی از جهان را تشکیل می دهند اما بسیاری از ارزهای دیگر به طور بسیار دقیق از شاخص دلار آمریکا پیروی می کنند. این امر باعث می شود USDX ابزار خوبی برای اندازه گیری قدرت جهانی دلار آمریکا باشد.
اجزای تشکیل دهنده USDX
حالا که می دانیم سبد ارزها متشکل از چیست ، اجازه دهید به بخش (میانگین وزنی هندسی) برسیم. از آنجا که همه کشورها یک اندازه نیستند عادلانه است که هنگام محاسبه شاخص دلار آمریکا به هر کدام وزن مناسب داده شود.
17 کشور ، یورو تشکیل دهنده ی تکه بزرگی از شاخص دلار آمریکا است. بعدی ین ژاپن است که منطقی است زیرا ژاپن یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان است. چهار کشور دیگر کمتر از 30 درصد USDX را تشکیل می دهند.
در اینجا چیزی جالب است: هنگامی که یورو افت می کند کدامیک ممکن است باعث حرکت شاخص دلار آمریکا شود؟
یورو چنین بخش عظیمی از شاخص دلار آمریکا است ، می توانیم این شاخص را (شاخص ضد یورو) بنامیم. از آنجا که USDX به شدت تحت تاثیر یورو قرار دارد مردم به دنبال شاخص دلار (متعادل ترینند) اطلاعات بیشتر در ادامه ارائه می شود ، اول اجازه دهید نمودارها را بررسی کنیم!
نحوه خواندن شاخص دلار
اول توجه کنید که این شاخص در 24 ساعت روز ، پنج روز در هفته محاسبه می شود همچنین USDX به اندازه گیری ارزش کلی دلار نسبت به پایه 100.000 می پردازد.
خب برای مثال ، رقم های فعلی 86.212 است. این بدان معناست که دلار از آغاز شاخص 13.79% کاهش یافته است. اگر رقم فعلی 120.650 باشد ، این بدان معناست که ارزش دلار از آغاز شاخص به میزان 20.65% افزایش یافته است. (100.000 – 120.650)
شروع این شاخص اول مارس 1973 است. این زمانی است که بزرگترین کشورهای جهان در واشنگتن گرد هم آمدندو همگی موافقت کردند تا پولهایشان آزادانه در برابر یکدیگر در نوسان باشد. به آغاز این شاخص نیز ( دوره پایه ) گفته می شود.
شاخص دلار وزنی – معاملاتی
همچنین نوع دیگری از شاخص دلار مورد استفاده توسط فدرال رزرو وجود دارد ، به آن شاخص دلار وزنی – معاملاتی گفته می شود. فدرال رزرو می خواست شاخصی ایجاد کند که بتواند ارزش دلار در برابر ارزهای خارجی را بر اساس قدرت رقابتی کالاهای آمریکایی در مقایسه با کالاهای کشور های دیگر با دقت بیشتری منعکس کند. این شاخص در سال 1998 برای به روز نگه داشتن تجارت امریکا تشکیل شد.
تفاوت اصلی بین USDX و شاخص دلار وزنی – معاملاتی در سبد ارزهای مورد استفاده و وزن های نسبی شان است. شاخص وزنی – معاملاتی شامل کشورهایی از سراسر جهان است از جمله برخی کشورهای در حال توسعه ، با توجه به توسعه بازارهای جهانی، این شاخص احتمالا بازتاب بهتری از ارزش دلار در سراسر جهان است.
استفاده از USDX در فارکس
احتمالا با خود فکر می کنید چه طور میتونم از شاخص دلار در سیستم معاملاتیم استفاده کنم؟ خوب صبور باشید ، همه ما می دانیم که بسیاری از جفت ارزهای پر معامله شامل دلار امریکا هستند مانند EUR/USD . USD/JPY . USD/CHF . GBP/USD . USD.CAD ، در واقع زمانی که چشم انداز بازار برای دلار امریکا مشخص نیست، اغلب USDX تصویر بهتری فراهم می کند. در جهان گسترده فارکس، می توان از USDX به عنوان شاخص قدرت دلار امریکا استفاده کرد از آنجا که USDX بیش از 50 درصد توسط منطقه یورو تشکیل شده است با EUR/USD رابطه کاملا معکوس دارد.
این مانند تصویر آیینه است! اگر یکی بالا برود دیگری به احتمال زیاد پایین می رود اگر USDX حرکت های مهم دارد می توانید تقریبا مطمعنا انتظار داشته باشید که معامله گران ارز به آن واکنش نشان می دهند ، به طور خلاصه معامله گران ارز از USDX به عنوان شاخص کلیدی برای جهت USD استفاده می کنند.
نظریه لبخند
آیا فکر کرده اید که چرا دلار هم در زمان رکود و هم در زمان رونق اقتصاد تقویت می شود؟
شخصی واقعا هوشمند به نام مورگان استنلی نظریه ای برای توضیح این پدیده ارائه کرد. استفان جن، استراتژیست ارز و اقتصاددان سابق نظریه ای ارائه کرد و آن را (تئوری لبخند دلار) نامید. نظریه او سه سناریو اصلی در مورد رفتار دلار امریکا را به تصویر می کشد.
سناریو 1
بخش اول لبخند نشان می دهد که دلار آمریکا از ریسک گریزی استفاده می کند که باعث می شود سرمایه گذاران به سراغ ارزهای مطمعن و امن بروند مانند دلار و ین، از آنجا که سرمایه گذاران فکر می کنند که وضعیت اقتصاد جهانی متزلزل است تردید دارند که به دنبال دارایی های پر ریسک بروند و ترجیح می دهند دلار کم ریسک تر آمریکا را صرف نظر از وضعیت اقتصاد آمریکا بخرند.
سناریو 2
دلار به کف جدید افت می کند. بخش پایین لبخند نشان دهنده عملکرد ضعیف دلار آمریکا است زیرا اقتصاد آریکا در وضعیت ضعیف بسر می برد. امکان کاهش نرخ بهره نیز وزن دلار آمریکا را کاهش می دهد. این منجر به دوری بازار از دلار می شود. شعار برای USD می شود فروش! فروش! فروش!
سناریو 3
دلار به دلیل رشد اقتصادی افزایش می یابد در نهایت وقتی اقتصاد آمریکا روزهای خوشی را پیش رو دارد تشکیل لبخند آغاز می شود. با افزایش خوش بینی و ظهور نشانه های بهبود اقتصادی، احساسات مربوط به دلار شروع به افزایش می کند. به عبارت دیگر وقتی اقتصاد آمریکا از رشد قوی تر GDP برخوردار می شود و انتظارات از افزایش نرخ بهره افزایش می یابد، دلار آمریکا شروع به افزایش می کند.