بروکرها
forex
حد ضرر یا Stop Loss چیست؟

حد ضرر یا Stop Loss چیست؟

حد ضرر یا Stop Loss برای جلوگیری از زیان مورد استفاده قرار میگیرد و توسط عوامل گوناگونی تعیین می‌شود. یکی از مهارت ‌هایی که می‌تواند به افرادی که در بازار های مالی به خرید و فروش می‌پردازند کمک کند، تعیین یک خط ضرر می‌باشد. خط ضرر باعث می‌شود تا افراد به ‌موقع و در زمان درست از معامله خارج شوند تا ضرر و زیانی به پول اصلی و در مواردی سود آن‌ ها وارد نشود. متوقف کردن معامله یکی از شروط اصلی می‌باشد که می‌تواند به شما کمک کند در بازار های مالی موفق‌ شوید. 

توجه کنید که تنها خرید سهم ‌های سودده نمی‌تواند به شما کمک کند، اگر شما به‌ موقع از بازار خرید و فروش خارج نشوید، مطمئنا ضرر و زیان‌ های مالی زیادی را می‌بینید. اگر به‌ عنوان یک سرمایه ‌گذار مالی شناخته می‌شوید، و می‌خواهید یاد بگیرید که چگونه حد ضرر یا Stop Loss  تعیین کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم ما را تا انتهای این محتوا همراهی کنید. ما در ادامه به ‌صورت کامل‌تر و جامع‌تری برای شما در رابطه با حد ضرر صحبت کرده‌ایم.

حد ضرر یا stop loss چیست؟

حد ضرر یا Stop Loss  محدوده‌ای می‌باشد که شما آن را تعیین می‌کنید. برای مثال اگر قیمت سهم و دارایی شما به یک نقطه خاص رسید، شما باید سهام خودتان را با قیمت مشخصی به فروش برسانید. هیچ کدام از شما وارد بازار سرمایه نمی‌شوید تا ضرر کنید. سرمایه‌گذاری همواره با میل به سود کردن همراه است. اما باید این‌ موضوع را بدانید که برای این ‌که شما از ضرر کردن فرار کنید و همواره به سمت کسب سود بیشتر قدم بردارید؛ باید دقیق باشید. شما باید با تحلیل ‌های گوناگون تعیین کنید که حد ضرر شما در چه حیطه‌ای قرار دارد تا بتوانید با اقدام مناسب در زمان تاثیرگذار، از ضرر کردن جلوگیری نمایید. 

حد ضرر یا Stop Loss  در واقع تعیین قیمتی است که اگر دارایی که شما خریداری  کرده‌اید تا آن قیمت سقوط کرد، شما باید هرچه سریع‌تر روند شروع فروش را آغاز کنید. اگر شما بعد از رسیدن به حد ضرر دارایی خودتان را نفروشید، باید منتظر ضرر و زیان ‌های شدیدی باشید. شاید برای شما نیز این سوال پیش ‌آمده باشد که حالا ما چگونه حد ضرر یا Stop Loss  را تعیین کنیم؟ ما در ادامه برای شما خواهیم گفت که نکات مهم هنگام تعیین حد ضرر کدام ‌ها می‌باشند. همچنین به شما میگوییم که چگونه می‌توانید بهترین و مناسب‌ترین حد ضرر را با توجه به دارایی که خریداری کرده‌اید تعیین کنید.

 

 

چند نکته مهم در تعیین حد ضرر یا Stop Loss

توجه کنید که قانون و قاعده خاصی برای تعیین حد ضرر یا  Stop Loss وجود ندارد. هر فردی می‌تواند با توجه به دارایی که خریداری کرده و اهداف خود، یک حد ضرر خاص را برای خودش در نظر بگیرد. اما به‌ هر حال نکته ‌های قابل‌ توجهی وجود دارند که می‌توانند به شما کمک کنند، کاملاً درست و اصولی به تعیین حد ضرر یا Stop Loss  بپردازید. 

  1. 1- علاوه ‌بر این که شما باید مراقب پول اصلی خود هنگام خرید دارایی باشید، باید از سود خود نیز محافظت کنید. کم شدن سود نیز می‌تواند به ‌عنوان یک نوع ضرر و زیان شناخته شود. پس برای تعیین حد ضرر، علاوه‌ بر دقت به اصل پول خود، به سود خود نیز توجه داشته باشید. تنها در این شرایط است که شما می‌توانید سوددهی زیادی داشته باشید.
  2. 2- تحلیل اصولی داشته باشید. بسیاری از افراد به‌ صورت درست و اصولی به تعیین حد ضرر یا Stop Loss  نمی‌پردازند. در این شرایط معامله‌گر بدون هیچ‌ گونه دلیل و منطق خاصی به ‌محض نزدیک شدن سهم به حد ضرر، آن را می‌فروشد تا از ضرر و زیان جلوگیری کند. و یا برخی افراد به سهم ها تعصب دارند و بعد از رسیدن به حد ضرر آن را نمیفروشند. این اقدامات به ‌خودی‌ خود می‌توانند به‌ عنوان یک ضرر شناخته شوند. پس سعی کنید هیجانی رفتار نکنید.
  3. 3- حد ضرر یا Stop Loss  را با فاصله خیلی زیاد و یا خیلی کم از قیمت خرید خودتان تعیین نکنید. سعی کنید که یک قیمت با فاصله معقول را در این زمینه داشته باشید.
  4. 4- توجه کنید که دیدگاه زمانی و بلندمدت بودن یا کوتاه‌مدت بودن یک سرمایه‌ گذار تاثیر بسیار زیادی در تعیین حد ضرر دارد. شما هیچ ‌گاه نباید حد ضرر یا Stop Loss  خود را با سرمایه‌گذاران دیگر مقایسه کنید زیرا آن ‌ها ممکن است که قصد داشته باشند مدت‌ زمان کوتاه‌تر و بلندتری را نسبت‌ به شما به سرمایه‌گذاری بپردازند. 
  5. 5- ریسک‌پذیری همواره گزینه خوبی است، اما شما باید سعی کنید که در کنار ریسک‌پذیری کمی منطق نیز داشته باشید. 

6- افراد متخصص در زمینه سرمایه‌گذاری معمولاً توصیه می‌کنند که شما بیشتر از ده‌ درصد قیمت خرید خود را به ‌عنوان حد ضررتان تعریف نکنید‌. اما اگر شما فرد ریسک‌ پذیری هستید می‌توانید از این حد نیز تجاوز کنید.

 

 

چگونه بهترین نقطه حد ضرر یا Stop Loss  را مشخص کنیم؟

روش ‌های گوناگون و متنوعی وجود دارند که می‌توانند به شما کمک کنند در تعیین حد ضرر یا Stop Loss موفق‌تر عمل کنید. بیایید با یکدیگر برخی از این روش ‌ها را بررسی کنیم.

روش اول، حد ضرر ثابت

در این روش، سرمایه‌گذار معمولاً به اصول تکنیکال توجهی ندارد و با توجه به شخصیت خود و شناختی که از سهم دارد، برای خود یک حد ضرر یا Stop Loss  تعیین می‌کند. این روش به‌ عنوان بهترین روش تعیین حد ضرر شناخته نمی‌شود. اما برای افرادی که تجربه زیادی در زمینه خرید و فروش دارایی‌ ها دارند می‌تواند سودده باشد. اگر قصد دارید که از این روش برای تعیین حد ضرر خود بهره ببرید، مطمئن شوید که درصد ریسک ‌پذیری خودتان را پایین‌تر آورده‌اید. در این شرایط با ایجاد یک حاشیه امن، می‌توانید با خیال راحت‌تری منتظر رسیدن سهم خود به حد ضرر باشید. 

روش دوم، تعیین حد ضرر به کمک الگوهای متفاوت قیمتی 

تحلیل تکنیکال در این روش از تعیین حد ضرر یا Stop Loss  ابزار بسیار مهمی می‌باشد. برای استفاده از این روش شما باید کار کردن کامل با نمودار های تحلیل تکنیکال را بلد باشید تا بتوانید راحت‌تر به تعیین حد ضرر بپردازید. شما با استفاده از تحلیل نمودار ها متوجه رفتار دقیق هر سهم می‌شوید، و با پیش‌بینی می‌توانید تشخیص دهید که بهترین حد ضرر شما کجاست.

روش سوم، استفاده از اندیکاتور ها 

اندیکاتور ها در واقع همان الگوریتم‌ ها و توابع ریاضی می‌باشند که می‌توانند به‌ عنوان فرمول برای شما عمل کنند.‌ در اندیکاتور ها شما می‌توانید با جای ‌گذاری مقادیر گوناگون متوجه شوید که رفتار سهم در آینده چگونه خواهد بود و با استفاده از آن، یک حد ضرر یا Stop Loss  برای خود مشخص کنید.

خطاهایی که ممکن است هنگام تعیین حد ضرر یا Stop Loss ما آن‌ ها را مرتکب شویم 

موارد گوناگونی وجود دارند که می‌توانند باعث شوند تا شما هنگام تعیین حد ضرر یا Stop Loss  با مشکل مواجه شوید. مواردی مانند انتخاب حریصانه، نداشتن راهبرد مناسب، حجم نادرست معاملات، و عدم برنامه‌ریزی می‌تواند در دسته این خطا ها قرار بگیرد. پس اگر هدفتان از وارد شدن به بازار سرمایه کسب سود می‌باشد، سعی کنید تا خودتان را از این خطا ها مبری کنید. بازار سرمایه شوخی‌بردار نیست و کوچک‌ترین بی‌توجهی و ریسک بدون منطق، می‌تواند تمام سرمایه شما را بر باد دهد.

جمع‌بندی 

تعیین حد ضرر یا Stop Loss  از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اما این‌ موضوع به این معنی نیست که شما همواره باید در حال تحلیل باشید و هر روز حد ضرر خودتان را تغییر دهید. سعی کنید که یک بازه مشخصی را برای حد ضرر خود تعیین کنید. در این شرایط با جابه‌جایی کوچک رفتار هر دارایی نیاز ندارید تا حد ضرر را جابه‌جا کنید. هر چه حد ضرری که شما انتخاب کرده‌اید دقیق‌تر باشد، شانس کسب سود شما بیشتر می‌شود. بهتر است که برای تعیین حد ضرر خود برای دارایی ‌های با ارزش، به سراغ افراد متخصص بروید تا هیچ‌ گونه مشکلی برای شما در این زمینه به وجود نیاید.

مطالب مرتبط