بروکرها
forex
الگوی ABCD در تحلیل تکنیکال و نحوه ترید با آن

الگوی ABCD در تحلیل تکنیکال و نحوه ترید با آن

الگوی ABCD یک پترن هارمونیک است که از ۳ سوئینگ متوالی تشکیل شده و همیشه در بازار تکرار می شود، این الگوی نیز مانند دیگر الگوهای هارمونیک نشان دهنده فرصت های معاملاتی پیش رو و ناحیه ای برای برگشت قیمت و ترید می باشد. پترن ABCD نشان دهنده حرکت ریتمیکی است که قیمت همیشه در بازار نشان می دهد و دارای ۴ دره و قله می باشد:

  1. A‌: یک روند جدید و اولین مرحله تشکیل الگو 
  2. B: جایی که قیمت اصلاح می کند
  3. C: شروع روند جدید در جهت روند قبل
  4. D: انتهای الگو و ناحیه ای برای ترید در اصلاح بعدی است که به ناحیه PRZ معروف است.

الگوی ABCD در دو جهت صعودی و نزولی می تواند تشکیل شود ، این الگو در تمامی بازارهای فارکس، سهام، کریپتوکارنسی و...  در تمامی تایم فریم ها قابل رویت است.

الگوی ABCD در تحلیل تکنیکال

در تصویر زیر می توانید نحوه تشکیل و تکرار الگوی ABCD را مشاهده کنید، همانطور که مشاهده می کنید بعضی از الگوی های ABCD در دل الگوهای بزرگتر از خود هستند که در این شرایط احتمال موفقیت ترید بیشتر می شود.

پترن ABCD

نحوه پیدا کردن الگوی ABCD

برای پیدا کردن پترن ABCD باید به دنبال لگ های حرکتی باشیم، منظور از لگ های حرکتی همان روند AC و CD است و مشخص کننده دو لگ اصلی حرکت می باشد و لگ BC حرکت اصلاحی بین دو لگ اصلی می باشد.

در این الگو معمولا حرکت دو لگ اصلی AC و CD هر کدام جداگانه بین ۳ تا ۱۳ کندل را تشکیل می دهند، در صورتی که تعداد کندل ها بیشتر از ۱۳ کندل شد باید متوجه این موضوع شوید که احتمالا الگوی تشکیل شده برای تایم فریم های بالاتر است و برای تشخیص درست باید به تایم های بالاتر رجوع کنید.

برای یافتن ناحیه PRZ قدم بعدی استفاده از نسبت های فیبوناچی است تا بتوانید ناحیه احتمالی D را شناسایی کنید و در آن ناحیه به دنبال ترید باشید.

نحوه پیدا کردن الگوی ABCD

در الگوی ABCD لگ اصلاحی BC باید بین ۶۱.۸٪ تا ۷۸.۶٪ لول فیبوناچی از لگ AB را اصلاح کرده باشد، یعنی زمانی که لگ AB را مشاهده کردید لگ BC باید در نواحی ۶۱.۸ یا ۷۸.۶ خاتمه یافته باشد، توجه داشته باشید که در بازار های با مومنتوم ممکن است لگ BC به دلیل شدت حرکت قیمت تا ۳۸.۲٪ یا ۵۰٪ فیبوناچی اصلاح کند.

در ادامه، لگ CD باید تا ۱۲۷.۲٪ یا ۱۶۱.۸٪ فیبوناچی اکستنشن از لگ BC امتداد یابد، در این مواقع می توان منتظر ناحیه PRZ نماند و در انتهای لگ BC در جهت صعودی اقدام به خرید و در جهت نزولی اقدام به فروش کنید و لگ CD را شکار کنید که این امر ریسک بیشتری نسبت به حالتی دارد که بخواهید منتظر بمانید تا ناحیه D تشکیل شود و در آن زمان برای اصلاح بعدی برنامه ترید داشته باشید.

الگوی ABCD لگ اصلاحی BC

قوانین پترن ABCD

چند قانون برای الگوی ABCD وجود دارد ولی مهمترین آن ها این است که زمان و طول حرکت در لگ ها باید باهم هماهنگ و سازگار باشند:

قوانین پترن ABCD


  • در حرکت ‌B تا C قیمت نباید پشت ناحیه A برود
  • طول BC باید کوتاه تر از AB و CD باشد
  • در حرکت صعودی ناحیه C باید بالاتر از A و همچنین D باید بالاتر از B باشد
  • در حرکت نزولی ناحیه C باید پایین تر از A و همچنین D باید پایین تر از B باشد.
مطالب مرتبط